Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het stokbrood in plakken. Leg de broodjes op bakpapier en besprenkel ze met truffelolie en strooi er wat peper en zout op. Rooster de broodjes vervolgens voor 10 min in de oven. Snijd ondertussen voor de soep de prei, courgette, ui en knoflook in stukken. Fruit de ui en knoflook aan in een pan met boter. Voeg vervolgens de courgette en prei toe en wok het geheel. Maak met het bouillonblokje de groentebouillon en voeg dit toe aan de pan. Laat de soep 10 minuutjes sudderen. Hak ondertussen de peterselie fijn en beleg de broodjes met aioli en warm gerookte zalm. Pureer na 10 minuten de soep met een staafmixer. Schep de soep in een kommetje en garneer met wat warm gerookte zalm, peterselie en Parmezaanse kaas en serveer de crostini’s ernaast.
Tip: om de huid van de zalm niet te verspillen, bak je deze 5 min mee in de oven. Zo ontstaat een krokantje. Snijd deze in reepjes en serveer op de soep.