Visgerecht

Soep met zalm crostini’s

Van de overblijfselen van een weekend recepten ontwikkelen, maakte ik deze soep. En die beviel heel goed! Ik ben sowieso gek op soep om alle vitamientjes weer even binnen te krijgen. Maar vooral voor deze crostini’s mag je me ’s nachts wakker maken!

Benodigdheden

Voor twee personen

  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 warm gerookte zalm
  • 1 frans stokbrood (afbak)
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • bakje aioli
  • verse peterselie
  • truffelolie
  • peper en zout

Extra's

  • staafmixer

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het stokbrood in plakken. Leg de broodjes op bakpapier en besprenkel ze met truffelolie en strooi er wat peper en zout op. Rooster de broodjes vervolgens voor 10 min in de oven. Snijd ondertussen voor de soep de prei, courgette, ui en knoflook in stukken. Fruit de ui en knoflook aan in een pan met boter. Voeg vervolgens de courgette en prei toe en wok het geheel. Maak met het bouillonblokje de groentebouillon en voeg dit toe aan de pan. Laat de soep 10 minuutjes sudderen. Hak ondertussen de peterselie fijn en beleg de broodjes met aioli en warm gerookte zalm. Pureer na 10 minuten de soep met een staafmixer. Schep de soep in een kommetje en garneer met wat warm gerookte zalm, peterselie en Parmezaanse kaas en serveer de crostini’s ernaast.

Tip: om de huid van de zalm niet te verspillen, bak je deze 5 min mee in de oven. Zo ontstaat een krokantje. Snijd deze in reepjes en serveer op de soep.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties