Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in grove stukken. Verdeel de pompoenblokjes, ui en knoflook met peper en zout over een ovenschaal en bak dit voor 20 min in de oven. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan (zonder olie of boter). Snijd de rode peper in grove stukken. Ontvel de chorizo, snijd in stukken en bak deze krokant in een koekenpan (zonder olie of boter). Hak de chorizo fijn in een hakmolen. Haal de groenten uit de oven wanneer dit klaar is en stop het in een grote soeppan. Voeg hier de groentebouillon, 2 eetlepels paprikapoeder en de rode peper toe. Laat het koken voor 3/5 minuten tot alle groenten zacht zijn. Mix het tot een soep met een staafmixer of stop het in de blender. Voeg de helft van de crème fraîche toe en mix het nog een keer tot een geheel. Hak vervolgens de bieslook fijn. Doe de soep in een soepkom, verdeel de rest van de crème fraîche over de soepkommen, strooi de chorizo crumble, de pompoenpitten en de bieslook over de soep en serveren maar.
Bekijk de video waarin ik dit recept stap voor stap maak op mijn Instagram.