Zo maak je het
Maak de pesto saus in een hakmachine van de verse spinazie, olijfolie, peterselie, tijm, geitenkaas, knoflook en pijnboompitten. Los vervolgens het bouillonblokje op in een pan met heet water. Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit een beetje boter in de pan en bak de ui kort samen met de risotto rijst. Blus af met een scheut witte wijn en laat de risotto rijst dit opnemen. Schep er steeds een beetje warme bouillon bij zodat de risotto langzaam kan garen. Herhaal dit totdat de risotto ongeveer 25 min zacht heeft gekookt. Kruidt vervolgens het kipgehakt met peper, zout en de kipkruiden en draai hier balletjes van. Bak de kipballetjes gaar in een pan. Rooster de overgebleven pijnboompitten voor de garnering. Voeg als laatste de zelfgemaakte pesto en de rest van de spinazie toe aan de gare risotto rijst en roer alles door elkaar. Serveer de risotto met de kipballetjes bovenop en garneer met wat verkruimelde geitenkaas en de pijnboompitten. Eet smakelijk!
Bekijk de video waarin ik dit recept stap voor stap maak op mijn Instagram.
Zou dit recept graag eens poberen, maar ik kan nergens de hoeveelheden vinden. Kan je die er nog bij zetten? 🙂
Hi Anne,
Ja vind ik dus altijd mega lastig omdat ik alles ‘op gevoel’ doe (ja klinkt echt stom haha). Op mijn Instagram kan je wel een video zien, misschien heb je er dan een beter beeld bij? Welke hoeveelheden zou je precies willen weten? Liefs
Hoi Nina!
Wat zou ik kunnen gebruiken ipv geitenkaas?
Groetjes Kiki
Hi Kiki! Je kan de geitenkaas vervangen door bijvoorbeeld feta of ricotta. Liefs!
Net gemaakt en was super lekker! 😋
Deze was echt heerlijk!
Fijn om te horen!!