Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg over het bakpapier uit. Snijd de bospenen en pastinaken in parten en kook 10 minuten. Prik met een vork gaatjes in de binnenkant van de plak bladerdeeg, dus niet in de randen. Zo blijft het bladerdeeg mooi plat in het midden. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas, wat peper en zout en de helft van de peterselie. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg met het smeersel.
Giet na 10 minuten koken de bospeen en pastinaak af en leg op het bladerdeeg. Strooi wat peterselie erover en wat peper en zout. Leg de ovenplaat in de voorverwarmde oven en bak de plaattaart ongeveer 30 minuten. Klop ondertussen het ei los. Besmeer de randen van de plaattaart na 30 minuten met ei en bak de plaattaart nog 5 minuten in de oven. Garneer met de rest van de peterselie.
Dit recept komt uit mijn kookboek Simpel & Sexy.